1 min

Tags in dit artikel

,

Nokia bevindt zich al langer in moeilijk vaarwater en kredietbeoordelaars bieden vooralsnog geen helpende hand want, zij bestempelen het bedrijf met een "junk"-status. Dat het Finse bedrijf er wel alles aan gelegen is om weer in de zwarte cijfers te komen bewees het door het eigen hoofdkwartier in Finland te verkopen. Dit was meer van symbolische waarde, daarom gaat het bedrijf nu een obligatiepakket uitgeven van 750 miljoen euro.

De obligaties die Nokia uit gaat geven kunnen in 2017 ingeruild worden voor Nokia-aandelen, dit geeft Nokia tenminste tot die tijd wat lucht om financieel wat sterker te worden. Mits de obligaties natuurlijk verkocht worden, wat een hels karwei lijkt voor een bedrijf met een junk-status.

Timo Ihamuotila, CFO van Nokia, zegt: "Deze uitgave is bedoeld om onze financiële positie te verbeteren en daarbij kunnen we profiteren van de op het moment gunstige financiële lange termijnmogelijkheden op de obligatiemarkt".

Rentes zijn naar een dieptepunt gedaald vanwege de globale financiële tegenwind. Het is dus geen hele rare gedachtengang van Nokia om juist nu obligaties uit te geven.