1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Mobiele chipfabrikant ARM laat indrukwekkende kwartaalcijfers noteren. De omzet is vergeleken het afgelopen jaar met 20 procent gestegen naar 178 miljoen euro. De winst is eveneens gestegen, met 22 procent naar 84 miljoen euro.

Het bedrijf geeft aan dat het een toename ziet in de vraag naar de grafische Mali-processors, wat ook in de nabije toekomst garantie biedt voor winsten. ARM’s CEO, Warren East, geeft aan dat er meer interesse komt voor de technologie van ARM die garant staat voor hoge prestaties en een laag energieverbruik.

Met de vraag naar meer mobiele apparaten ziet ARM ook hun licentie-inkomsten meegroeien. East geeft ook aan dat meerde marktleiders licenties hebben afgenomen voor ARM’s "advanced processor technologie" voor de volgende generatie smartphones, tablets en mobiele geïntegreerde applicaties.

ARM doet het beter dan concurrent Intel, die laatst nog een tegenvallende kwartaalcijfers bekend maakte. Dat ARM het beter doet dan Intel is wel een logisch gevolg van de dalende verkopen op de pc-markt, omdat consumenten op het moment steeds vaker voor een goedkoper mobiel alternatief gaan. Dit is juist het segment waarin ARM sterk vertegenwoordigd is.