1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Samsung en LG laten beide hun spierballen zien, aldus het Koreaanse MK News. De Koreaanse bedrijven willen nog in de eerste helft van volgend jaar een smartphone op de markt brengen met een scherm met 1080p-resolutie.

Verwacht wordt dat beide bedrijven een pixeldichtheid van meer dan 400 pixels per inch (ppi) gaan gebruiken voor hun schermen. Dat is in vergelijking met Retina-scherm van de iPhone 5 van Apple een enorme stap vooruit. De iPhone 5 heeft een pixeldichtheid van 326 pixels per inch. Voor de 4,4 inch en grotere telefoons die Samsung en LG nu op de markt brengen zou het betekenen dat er een pixeldichtheid van 440 ppi nodig is om een Full HD-resolutie van 1920 bij 1080 pixels te bereiken.

Samsung zal de 1080p-schermen bij de eigen Samsung Display-divisie gaan bestellen. Op dit moment is de Galaxy Nexus van Samsung de telefoon met de hoogste resolutie die het bedrijf in het assortiment heeft, deze heeft een pixeldichtheid van 316 ppi. LG heeft eerder al eens een 5 inch scherm laten zien met 440 ppi.

Dit toont aan dat beide bedrijven in staat zijn om schermen te produceren met een hoge resolutie, echter moeten zowel LG als Samsung de berichtgeving op MK News nog onderschrijven.