1 min

Samsung heeft de kwartaalcijfers van het derde kwartaal van het boekjaar gepresenteerd. De omzet kwam neer op een totaal van 47,5 miljard dollar, wat een toename van 26 procent is in vergelijking met hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Qua nettowinst bleef hiervan 7,4 miljard dollar over.

De mobiele tak van Samsung was verantwoordelijk voor 23,9 miljard dollar en dus goed voor de helft van de totale omzet van het Koreaanse bedrijf. Dit lijkt een logische gevolg van de goede verkopen van de Galaxy S III, maar ook andere Galaxy-toestellen deden prima mee.

De display-divisie van het bedrijf had een omzet van 7,7 miljard dollar. Hiervan hield het bedrijf uiteindelijk 1 miljard dollar nettowinst over. Ook deze divisie doet het in vergelijking met het kwartaal een jaar eerder een stuk beter met een stijging van 19 procent. Eerder waren er geruchten dat Samsung zou stoppen met het leveren van schermen aan concurrent Apple, maar gezien wat deze divisie Samsung oplevert, is het begrijpelijk dat Samsung dit in alle toonaarden ontkende.

In een reactie op de kwartaalcijfers laat Samsung weten dat het zal proberen om het momentum vast te houden in het vierde kwartaal, al zou dit volgens de Koreanen lastig kunnen worden nu de competitie op de smartphonemarkt een hoogtepunt nadert.