1 min

Uit een recent onderzoek van Pixmania blijkt dat gebruikers van mobiele apparaten gemiddeld 20 keer per dag op nieuwe email controleren op hun apparaat. Hierdoor kan tot wel twee uur extra werktijd ontstaan doordat werknemers en werkgevers ook buiten de werktijd om op e-mails te reageren of extra handelingen uit te voeren.

Pixmania stelt dat het onderzoek uitwees dat de gemiddelde werkdag nu zo’n 12 uur beslaat, waarvan 10 uur doorgebracht wordt op de werkvloer. De overige twee uur wordt ingevuld door het plegen van telefoongesprekken en het lezen en versturen van e-mails gerelateerd aan werk. Eén op tien van de ondervraagden stelde zelfs tot wel drie uur extra bezig te zijn met e-mails en telefoongesprekken gerelateerd aan werk via zowel telefoon als pc.

Van de ondervraagden stelde negen van de tien hun e-mail te kunnen raadplegen via telefoon, tweederde van de ondervraagden zegt zijn of haar e-mail te controleren bij zowel het opstaan als voor het naar bed gaan. De meeste ondervraagden stellen voor het eerst hun e-mail te controleren tussen 06:00 en 07:00, een kwart van de ondervraagden controleert zijn email ook tussen 23:00 en 00:00.

Ghadi Hobeika, marketing director van Pixmanio stelt: "Vele bedrijven verwachten dat zijn werknemers 24 uur per dag en zeven dagen in de week beschikbaar zijn. Een smartphone zorgt er letterlijk voor dat mensen niet aan hun werk kunnen ontsnappen. Des te meer wij constant in contact kunnen komen, des te meer wordt er van ons verwacht"