1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Het gerechtshof van Engeland en Wales heeft Apple bevolen om de onkosten die opponent Samsung heeft moeten maken tijdens de rechtszaak op basis van schadeloosstelling te vergoeden. Het is een vergeldingsactie van de rechter, omdat Apple eerder in plaats van de opgelegde excuses aan Samsung te maken, het ook de strafzaken uit Duitsland en Amerika die in hun voordeel uitvielen aanhaalde.

Apple moest eerder excuses aan Samsung aanbieden via de eigen website, omdat het onterecht aangegeven zou hebben dat de Koreanen inbreuk hadden gemaakt op haar patenten. Hoewel het bedrijf uit Cupertino inderdaad de opdracht van de rechter uitdroeg, plaatste het ook enkele uitspraken van andere rechtszaken die volgens de rechter "bedoeld waren om grote verwarring te veroorzaken".

Het is aan de overkant van het kanaal normaal dat verliezers in rechtszaken de juridische onkosten van de tegenpartij moeten vergoeden. Dat dit echter op "basis van schadeloosstelling" gebeurt is zelfs voor Engelse begrippen een harde tik op de vingers.