1 min

Andy Lees, voormalig hoofd bij de Windows Phone-divisie van Microsoft, heeft een nieuwe functie binnen het bedrijf gekregen. Lees is vanaf nu hoofd van de divisie Corporate Development and Strategy van Microsoft.

Lees was verantwoordelijk voor het toezien op Windows Phone en ook de geflopte Kin-smartphones. Hij begon ook aan een samenwerking met Barnes & Noble om een reader-applicatie naar Windows 8 te krijgen. Microsoft beloofde een spoedige lancering van die reader in oktober, maar tot op heden ontbreekt nog ieder spoor van deze applicatie in de Windows Store.

Lees’ nieuwe functie bestaat uit het assisteren bij globale bedrijfsstrategieën en financiële activiteiten, dit nadat hij een jaar geleden al uit zijn functie als hoofd van de Windows Phone divisie werd ontheven.

Deze verschuiving van werknemers vindt plaats kort na het nieuws dat Windows-hoofd Steven Sinofsky het bedrijf zou hebben verlaten wegens het niet overweg kunnen met een aantal personen binnen het bedrijf. Of de nieuwe baan van Lees in verband staat met dit nieuws, is niet bekend.