1 min

Tags in dit artikel

, ,

De winst van Dell is in het derde kwartaal met 47 procent gedaald. Dit is te danken aan tegenvallende pc-verkopen en minder vraag van grote bedrijven.

De consumentenafdeling van Dell heeft het moeilijk, maar de grote bedrijven laten het nu ook afweten. De zakelijke klanten van de pc-fabrikant blijven hun uitgaven uitstellen vanwege de onzekere staat van de economie. Dell denkt dat het vierde kwartaal net zo lastig zal worden als het voorgaande.

Daarnaast heeft Dell last van de concurrentie, zoals het Aziatische Lenevo. Het bedrijf probeert zijn marktaandeel vast te houden door zich te richten op producten en diensten voor bedrijven, maar die zijn dus vanwege de huidige economie niet geïnteresseerd.

Chief financiel officer van Dell Brian Gladden liet weten: "Het is niet duidelijk wat ervoor zal zorgen dat ze [zakelijke klanten, red.] meer gaan uitgeven op de korte termijn, gegeven de onzekerheid in de huidige economie."

Wel verwacht het bedrijf dat de omzet het huidige, vierde kwartaal zal stijgen, tot wel vijf procent. "Ons vooruitzicht voor het kwartaal is in het algemeen consistent met wat we normaal zien in termen van seizoensgebonden verkopen", zo meldt Dell.

Dell liet weten dat de omzet in het fiscale derde kwartaal met 11 procent daalde naar 13,7 miljard dollar, iets lager dan de voorspelling van analisten die uitkwam op 13,89 miljard dollar. Het netto-inkomen kwam uit op 475 miljoen dollar, in tegenstelling tot 893 miljoen dollar een jaar eerder.