1 min

Steven Sinofsky zou momenteel thuis op de bank kunnen zitten en al het nieuws omtrent zijn persoon en Microsoft een grote glimlach op zijn mond kunnen volgen. Toch zal die glimlach niet alleen te wijten zijn aan de geruchten over zijn vertrek, maar mede doordat zijn loonstrook gedurende het laatste gedeelte van 2012 nog een aantal keer op de deurmat zal vallen.

In een Form 8-K rapport, bericht aan belanghebbenden in een bedrijf over het vertrek van een leidinggevende, maakt Microsoft bekend dat Sinofsky inderdaad per direct zijn functies neerlegt. Desalniettemin blijft de voormalige leider van de Windows-afdeling wel werknemer binnen Microsoft, tot 31 december 2012.

Een maand geleden berichtte U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) nog dat Sinofsky dit jaar ruim 8,5 miljoen dollar bij Microsoft verdiende. Dit bedrag bestaat uit een basisinkomen van 658.000 dollar en een bonus van 1,53 miljoen dollar, daarnaast kreeg hij ook nog 6,4 miljoen dollar in aandelen. Ook kreeg hij nog bijna 11.000 dollar voor "compenserende kosten" en een bijzonder goede pensioensregeling.