1 min

In een interview met The Wall Street Journal laat Google’s voormalige CEO Eric Schmidt weten dat hij niet begrijpt waarom Google nog niet door Apple is aangeklaagd, terwijl Apple wel achter elkaar hardware-partners van Google, zoals Samsung, Motorola en HTC, aanklaagt.

Schmidt geeft aan dat een bedrijf als Google een rechtszaak tegen Apple wel kan dragen. Maar als het een kleine fabrikant betreft die versie 1.0 van hun product op de markt probeert te brengen met een Android-besturingssysteem, dan kan het betekenen dat dit product het daglicht uiteindelijk nooit zal zien.

Schmidt geeft daarnaast aan dat Apple en Google donders goed van elkaar weten welke juridische strategie beide bedrijven voeren. Deze strategieën zijn ook onderdeel van gesprekken die de bedrijven regelmatig met elkaar voeren.

Verder geeft Schmidt in het interview aan dat hij hoopt dat de Federal Trade Commission en de Europese Commissie moeten opschieten, willen ze Google nog aanklagen. De vermeende aanklachten zouden gaan om machtsmisbruik bij het tonen van zoekresultaten. De commissies verdenken Google er onder andere van dat het eigen producten hoger plaatst.