1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Eerder deden geruchten de ronde dat processorfabrikant Intel niet vervangbare CPU’s zou gaan maken. Het gerucht ging dat de volgende generatie processors genaamd Broadwell aan moederborden vast gesoldeerd zouden worden. In een verklaring die Intel gisteren gaf, ontkent het bedrijf dit.

In een verklaring laat Intel weten dat het toegewijd blijft aan enthousiasme van desktopgebruikers en dat het bedrijf de bijbehorende markt wil blijven stimuleren en dus onderdelen blijft produceren voor de LGA-sockets. Deze grid is stelt gebruikers in staat om de processor naar wens te vervangen voor een processorupgrade.

Toch kan deze uitspraak op verschillende manieren opgepakt worden. In het meest negatieve geval gaat Intel als mainstream-producten componenten voor de ball grid array (BGA) produceren en daarnaast ook nog producten voor LGA. Vervolgens kan het consumenten de keuze geven om voor het goedkopere mainstream-product te gaan, of te kiezen voor een LGA-variant die stukken duurder is maar later nog wel vervangen zou kunnen worden. Hoe dit zich zal ontwikkelen blijft dus nog de vraag, maar wij houden het scherp in de gaten.