1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Er bestaat nog altijd onduidelijkheid over hoe goed de verkopen van Windows 8 nou eigenlijk zijn. Toch meent de CEO van Dell te weten dat de verkopen aardig hoog zijn.

Michael Dell, oprichter en CEO van Dell, gaf gisteren aan tijdens de jaarlijkse Dell World-conferentie in Austin, Texas, aan dat het interesse in het besturingssysteem aardig hoog is. "Zelfs bij commerciële gebruikers", zo meldt Michael Dell. Dell heeft verschillende Windows 8-producten uitgegeven, waaronder pc’s, laptops en hybride laptops. Michael Dell baseert zich waarschijnlijk op de verkopen van de eigen producten, echter ging hij niet specifiek in op verkoopcijfers van de hardware.

Dell is over het algemeen positief voor de PC-markt, hoewel deze markt momenteel wel in een dip verkeert. In een interview met CNBC gaf Michael Dell aan de toekomst voor PC’s positief tegemoet te zien. De CEO van het Amerikaanse bedrijf zegt: "Met Windows 8 zijn we erg optimistisch over de toekomst van PC’s. Er zijn een miljard PC’s wereldwijd, en we denken dat er een nieuwe levenscyclus aan zit te komen."

Met dit laatste bedoelt Dell natuurlijk dat wanneer consumenten massaal hun PC’s gaan vervangen, een hardwarefabrikant als Dell daar optimaal van gaat profiteren.