‘Cisco wil routerfabrikant Linksys verkopen’

Abonneer je gratis op Techzine!

Linksys zou meer en meer een doorn in het oog worden voor Cisco. Momenteel staat de verhouding met de dochteronderneming er al zo slecht voor dat Cisco het liefste overgaat tot verkoop van de routergigant.

Bloomberg maakt melding van het voornemen van Cisco om afscheid te nemen van Linksys. Cisco zou Barclays in de hand hebben genomen als bemiddelende partij. Naar verwachting zal Cisco geld moeten toeleggen bij de verkoop van Linksys, want de 500 miljoen dollar die in 2003 werd neergelegd om Linksys over te nemen zal naar verwachting niet worden binnengesleept.

Bijna tien jaar geleden was de markt voor routeren en andere netwerkapparatuur nog aan het opbloeien, dat is tegenwoordig wel anders: de marges op de producten die Linksys ontwikkelt zijn niet zo groot meer doordat de concurrentie stevig is toegenomen en de vraag naar netwerkproducten gedaald is.

Toen Karen Tillman, woordvoerster van Cisco, benaderd werd voor commentaar, bedankte zij hiervoor. Ook Marc Hazelton, woordvoerder van Barclays, weigerde om in te gaan op de geruchten rondom Linksys.