1 min

Intel’s CEO Paul Otellini denkt dat het goed is om samen te werken met Microsoft en PC-fabrikanten voor de ontwikkeling van nieuwe hybride producten, zoals de Dell XPS 12. Otellini denkt dat dit er in de toekomst geen ruimte meer is voor tablet-only producten zoals de iPad en de Kindle Fire.

Na het presenteren van de met financiële cijfers van het laatste kwartaal van 2012 vond een vraaggesprek met analisten. Otellini liet het volgende weten: "We zitten midden in een radicale transformatie van de computerervaring, met een vervaging van vormfactoren en de aanwending van nieuwe gebruikersinterfaces. Het is niet langer nodig om te kiezen tussen een PC of een tablet. Converteerbare en los te koppelen apparaten, gecombineerd met Windows 8 en aanraakgevoeligheid, bieden een 2 in 1-computerervaring, zonder compromissen."

Otellini ljkt verder niet onder de indruk te zijn van de concurrentie die NVIDIA en Qualcomm bieden in de vorm van de ARM-processoren die gebruikt worden in een select aantal Windows RT-tablets. Hij stelt dat Intel’s nieuwe Bay Trail- en Clover Trail-chips beter zullen presteren dan de ARM-processoren. "Deze apparaten worden simpelweg erg kleine computers en dat is waar Intel geweldig in is."