1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Apple’s meest krachtige computer gaat vanaf maart uit de verkoop, zo heeft het Amerikaanse bedrijf bevestigd. Bestaande voorraden mogen volgens de regels nog wel verkocht worden, maar er mogen geen nieuwe exemplaren verscheept worden naar Europa. Vanaf maart gaan er in Europa nieuwe regels van kracht, waar de Mac Pro niet aan voldoet.

Het is nog tot 18 februari mogelijk om een Mac Pro te bestellen voor Europeanen. Na die datum zal de Mac Pro buiten Europa nog gewoon verkocht worden maar moeten wij het zonder stellen. De reden hiertoe zijn nieuwe regels die in de EU worden ingesteld, Apple heeft het ontwerp van de Mac Pro niet op deze regels aangepast. In welk opzicht de Mac Pro niet aan de nieuwe regels voldoet is onduidelijk, maar het zou gaan om interne onderdelen. Verondersteld wordt dat onder andere het vermogen op de aansluitingen niet overeenkomt met de nieuwe regels. Er zouden echter ook andere redenen kunnen zijn.

Apple heeft niet bekend gemaakt of er een op de regels aangepaste Mac Pro op komst is. Het is al lang geleden dat de Mac Pro vernieuwd werd: juli 2010. Apple’s CEO Tim Cook heeft wel meermaals aangegeven dat er een nieuwe Mac Pro op komst is.