1 min

Het is Apple gelukt om het ontwerp van het ontgrendelingsmechanisme van de iPhone te patenteren, alsmede het ontwerp van de originele iPhone. Een eerder toegekend patent voor de werking van het ontgrendelingsmechanisme, beter bekend onder de noemer slide-to-unlock, werd door Apple al enkele keren gebruikt in rechtszaken, onder andere tegen Motorola en Samsung.

Het toegekende patent voor de ontgrendeling van een iPhone beschrijft "een scherm of een gedeelte daarvan met een grafische interface", de illustraties tonen het ontwerp van het ongrendelingsmechanisme zoals gebruikers van de iPhone, iPod touch en iPad dat gewend zijn.

Apple gebruikte een patent waarin de werking van het mechanisme werd beschreven tegen onder andere Motorola en Samsung, maar kende hierin vooralsnog weinig succes. Nu ook het ontwerp van het mechanisme gepatenteerd is, staat Apple wellicht sterker.


Het tweede patent betreft het rechthoekige ontwerp van de iPhone, met afgeronde hoeken. Dit ontwerp is eveneens een punt van discussie geweest in veel rechtszaken en was mede verantwoordelijk voor Samsung’s veroordeling tot een boete van 1,05 miljard dollar.