1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Apple heeft het recht op de merknaam iPhone verloren in Brazilië, maar daar wil het Amerikaanse bedrijf het voorlopig niet bij laten. De advocaten van Apple hebben besloten om het besluit aan te vechten en eisen nu dat Gradiente, aan wie de merknaam wordt toegewezen, bewijst dat het de merknaam tussen januari 2008 en januari 2013 gebruikt heeft.

Gradiente vroeg de merknaam al in het jaar 2000 aan en daarom had het volgens de rechter meer recht op de merknaam dan Apple. Daar wil Apple zich voorlopig niet bij neerleggen, het heeft geëist dat Gradiente uiterlijk 60 dagen de tijd krijgt om te bewijzen dat de merknaam tussen 2008 en 2013 gebruikt werd in Brazilië.

Zover nu bekend is, heeft Gradiente de merknaam pas in december in gebruik genomen, bijna 13 jaar nadat de naam werd aangevraagd. Het Braziliaanse merk heeft in december een eigen smartphone geïntroduceerd die de naam IPHONE draagt. Of dat voor Gradiente voldoende is om de merknaam in bezit te houden, moeten we afwachten.

Apple heeft eventueel nog de mogelijkheid om de zaak buiten de rechtszaal om op te lossen met een schikking. Eerder deed het bedrijf dit bijvoorbeeld ook met Cisco en ProView om de merknamen iPhone en iPad.