1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Microsoft, Apple en Adobe probeerden in de rechtszaal de hoge prijzen voor hun producten in Australië goed te praten. Het trio is in dat land aangeklaagd vanwege vermeende manipulatie van prijzen.

In de rechtszaak na de aanklacht hebben de beschuldigde partijen moeite om hun gedrag te verdedigen. Microsoft en Adobe komen niet met een concrete oorzaak, maar noemen in plaats daarvan de goedkopere cloudproducten. Apple wijst naar prijzige afspraken met platenmaatschappijen en studio’s, om de hoge prijzen van muziek en films te rechtvaardigen.

Een woordvoerder van Microsoft Australië geloofde niet dat er überhaupt een te hoge prijs gehanteerd wordt. Hij zei dat als de prijs te hoog zou zijn, consumenten het product niet zouden kopen, gezien het grote concurrerende aanbod op de markt.

De drie voeren in Australië prijzen die tot wel 70 procent hoger zijn dan van dezelfde producten in de Verenigde Staten. Microsoft Office Professional gaat daar bijvoorbeeld voor 599 AUD over de toonbank, vergeleken met 399 dollar in Amerika. Omgerekend is 599 AUD echter 614 Amerikaanse dollars.

Adobe verlaagde haar prijzen een dag na de aanklacht overigens al.