2min

Telecomprovider T-Mobile gaat het aanbod abonnementen anders indelen. Vanaf 13 mei voorziet de provider in flexibelere contracten, waar gebruikers zelf de hoogte van bel- en databundels kunnen kiezen.

Bij veel providers zit je vaak vast aan een vaste selectie van belminuten en megabytes, waarbij het ene aantal onvoorwaardelijk stijgt met het andere. T-Mobile gaat nu in navolging van onder andere Vodafone flexibele abonnementen aanbieden, waar de hoeveelheid belminuten, sms’jes en databundels los van elkaar te kiezen zijn. Of de prijzen in het voor- of nadeel van klanten uitvallen moet nog afgewacht worden. Op 13 mei maakt T-Mobile de prijzen en voorwaarden van de nieuwe abonnementen bekend.

Eerdere geruchten werpen misschien meer licht op de verandering. Een basisabonnement bevat standaard al onbeperkt sms’en en onbeperkt internet, afgeknepen op 64 kbps na het overschrijden van een bepaalde limiet. Belminuten en databundels zijn daar niet bij inbegrepen. Belmodules komen naar verluidt in stappen van 90, 150, 200, 300 of onbeperkt. Datamodules worden per niveau sneller, waar 250MB en 500MB een snelheid van 3,6 Mbps krijgen en modules van 1, 2 en 5GB worden opgeschroefd tot 14,4 Mbps.

De provider deelt wel wat aanvullende feiten. De nieuwe abonnementen zullen bijvoorbeeld direct en gratis toegang geven tot het 4G-netwerk, wanneer het beschikbaar is. Bijbehorende internetsnelheden zal T-Mobile in aparte geprijsde 4G-bundels aanbieden.

Nieuw is ook de ‘Travel & Surf’-pas van T-Mobile. Klanten kunnen in het buitenland een dag- of weekpas aanschaffen die ze tijdelijk toegang geeft tot het web. Zodra de pas afloopt sluit het bedrijf de internetverbinding af waardoor er geen onverwachte kosten gemaakt worden.

Op de presentatie van 13 mei onthult T-Mobile prijzen en officiële informatie over de herinrichting.