1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

In het maandelijkse rapport van HTC staat te lezen dat de fabrikant in de maand april winst heeft weten te maken. In maart was de winst vrijwel volledig verdampt doordat de HTC One uitbleef.

Nu HTC’s nieuwe vlaggenschip mondjesmaat verkrijgbaar is, lijkt het langzaamaan weer beter te gaan in financieel opzicht. De HTC One (review) maakte een moeizame start door, doordat fabrikanten van componenten geen vertrouwen meer hadden in het Taiwanese bedrijf. Dat zorgde voor problemen bij de productie en bevoorrading van de telefoon. De verkoopcijfers van HTC zouden met 71 procent zijn gestegen sinds februari, wat toe te schrijven is aan de HTC One.

In april boekte HTC een omzet van omgerekend 490 miljoen euro. Ten opzichte van de maand ervoor steeg de omzet met 26 procent. In het eerste kwartaal van 2013 boekte HTC zijn laagste winst ooit, dat werd toegedicht aan de slechte lancering van de HTC One.

HTC’s One is inmiddels op de markt, maar zal ongetwijfeld grote concurrentie ondervinden van de Samsung Galaxy S4 (review). Door de problemen met de bevoorrading heeft HTC een grote kans misgelopen om enige tijd het onbetwiste beste Android-toestel aan te kunnen bieden. Iets waar Sony weer van heeft geprofiteerd met de Xperia Z (review). Nu moet HTC concurreren met zowel Sony als Samsung in het high-end segment.