1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Samsung heeft Nokia’s marktaandeel in thuisland Finland voor het eerst weten te passeren, volgens cijfers van het IDC. De Finnen kozen tot het eerste kwartaal van dit jaar altijd overwegend voor Nokia. Het Finse merk is echter niet meer het grootste in Finland.

Nokia verloor in de afgelopen jaren al een dramatisch aandeel van de markt aan concurrenten Samsung en Apple. Nu lijkt ook het thuisfront niet meer onverdeeld overtuigd te zijn van de Finse fabrikant, ondanks langdurige solidariteit tegenover de landgenoot.

Volgens het IDC verkocht Nokia in het eerste kwartaal dit jaar 587.000 telefoons in Finland, waarvan 428.000 smartphones. Dat komt neer op 33 procent van de markt, voor het eerst minder dan de inmiddels 36 procent die Samsung bezit. Apple krijgt brons met een aandeel van 14 procent.

Samsung is ondertussen niet van plan om terug te trekken en opent volgens een verslag van Neowin een nieuw onderzoekscentrum in Espoo, vlakbij de vestiging van Nokia. Mogelijk krijgt het de naam Samsung Electronics Research Institute, met de opening gepland voor 13 juni.