2min

Volgens de website ETNews zal Samsung de schermen gaan leveren voor Apple’s nieuwe iPads. ETNews zegt zich te baseren op bronnen uit de industrie. Samsung zou de Retina-schermen voor zowel de iPad 5 (9,7 inch) als de iPad Mini 2 (7,9 inch) gaan leveren. Volgens ETNews staat dan ook vast dat de iPad mini 2 een retina-scherm krijgt.

Volgens ETNews zullen beide tablets een schermresolutie krijgen van 2048 x 1536 pixels. Ook zal de dunnere bezel (de rand rondom het scherm) die we bij de eerste iPad mini zagen worden doorgevoerd bij de grote iPad. De relatie tussen Samsung en Apple is een echte haat/liefde-verhouding. Aan de ene kant bevechten ze elkaar in de rechtszaal omdat beide bedrijven producten maken die inbreuk zouden maken op elkaars patenten, terwijl ze intussen ook samenwerken om diezelfde producten te fabriceren.

Apple is jarenlang de grootste klant van Samsung geweest, de afgelopen jaren heeft Apple echter geprobeerd om zoveel mogelijk componenten elders af te nemen. Zo heeft Apple het afgelopen jaar vooral schermen afgenomen bij LG en Sharp. Vooral LG heeft de productie gestaag opgevoerd om Apple’s belangrijkste schermleverancier te worden en te blijven. Toch zou Apple er nu voor kiezen om naast LG en Sharp ook weer schermen af te nemen bij Samsung.

Onderzoeksbureau NDP Display Search verwacht dat er dit jaar nog 15 miljoen exemplaren van de iPad mini 2 zullen worden geproduceerd. LG zou in totaal 7 miljoen schermen leveren, Samsung 5 miljoen en Sharp 3 miljoen, aldus NDP Display Search.

Vanmorgen schreven we nog over een lopende rechtszaak tussen Apple en Samsung, die op 1 augustus wordt behandeld in de Verenigde Staten. Daaruit blijkt dat Android-producten van Samsung waarschijnlijk een importverbod zullen krijgen in de Verenigde Staten.