1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Het Amerikaanse bedrijf HP wil weer toetreden tot de smartphonemarkt. Met een "aangepaste ervaring" wil HP de strijd aangaan met apparaten die draaien op Android en iOS.

HP wil zich richten op alle segmenten van de markt, incluis smartphones, tablets, laptops en all-in-ones. In die laatste drie markten heeft het merk al verschillende producten, maar nieuwe smartphones zijn er niet. Wanneer HP precies op de proppen komt met een smartphone is nog onduidelijk, maar er wordt aan gewerkt.

Met de overname van Palm in 2012 probeerde HP al eens de smartphonemarkt te veroveren, maar zonder succes. Het moet dus over een andere boeg gegooid worden, maar hoe HP dat precies wil aanpakken maakt het niet duidelijk.

"Omdat we laat zijn moeten we met een ander aanbod komen," zegt Yam Su Yin, topman van de Aziatische afdeling van HP. "Er zijn nog altijd mogelijkheden om met iets nieuws te komen, het is nog niet te laat. Als HP met een smartphone komt, zal het een uniek product zijn." Gezien deze uitspraken lijkt het mogelijk dat HP niet met een Android-toestel zal komen, maar dat moet de toekomst uitwijzen.