1 min

PrimeSense, het bedrijf dat de Kinect-camera heeft bedacht, heeft naar verluidt Apple’s interesse gewekt. Het Israëlische bedrijf zou een bod van 280 tot 300 miljoen dollar hebben ontvangen van het Amerikaanse markt. Voor Apple zou dat een relatief grote overname zijn.

Apple zou geïnteresseerd zijn in nieuwe 3D-sensoren, die het zou willen toevoegen aan de eigen producten, waaronder wellicht ook de iTV. Technologie van PrimeSense kan in verschillende soorten producten gebruikt worden, bijvoorbeeld in smartphones, tablets en draagbare 3D-scanners. De Kinect-bewegingssensor voor de Xbox 360 is ook voorzien van technologie van PrimeSense. Microsoft maakt nu echter gebruik van zelfontworpen sensoren.

Een delegatie van topmensen van Primesense zou Apple’s hoofdkantoor in Cupertino hebben bezocht om een eventuele overname door het Amerikaanse bedrijf te bespreken. Een overname voor het genoemde bedrag zou voor Apple een relatief grote zijn, het bedrijf koopt normaliter vooral startups voor enkele miljoenen.

Apple en PrimeSense hebben vooralsnog niet gereageerd op de berichtgeving.