1 min

Tags in dit artikel

,

Nokia heeft vandaag zijn financiële cijfers voor het tweede kwartaal van 2013 gepubliceerd. Het ging om een klein verlies en dat zet het Finse bedrijf ertoe om een deel van de werknemers op straat te zetten.

In eerste instantie werd uitgegaan van het verdwijnen van maximaal 440 banen omdat dit in Nokia’s financiële rapport vermeld wordt. Dat aantal wordt door Nokia echter ontkend. Een woordvoerder van het bedrijf meldt dat men vandaag is begonnen met het plannen van een herstructurering en dat nog besloten moet worden hoeveel ontslagen daarbij gemoeid zijn. Het aantal zal volgens de woordvoerder echter "veel lager liggen dan 440 mensen".

Nokia heeft de afgelopen jaren op financieel vlak zware klappen gekregen van bedrijven die de smartphonemarkt hebben veroverd. Die markt viel eerder onder de heerschappij van Nokia, maar het Finse bedrijf verloor heel snel terrein aan bijvoorbeeld Samsung en Apple.

Dat resulteerde in grote verliezen. In het tweede kwartaal van 2013 noteerde Nokia een verlies van 115 miljoen euro, wat weliswaar veel minder is dan dezelfde periode een jaar eerder. Toen waren de cijfers vuurrood: bijna een miljard euro in één kwartaal.

Nokia geeft aan dat het wereldwijd gezien ongeveer 93.000 werknemers in dienst heeft.