1 min

Het Taiwanese Acer heeft vorig jaar flinke klappen gevangen toen de pc-markt in elkaar zakte. Het verloor ook flink wat marktaandeel en moest afschrijvingen doen waardoor het in de rode cijfers belandde. De CEO van Acer, Jim Wong, heeft aan een Oostenrijks blad laten weten dat het bedrijf dit jaar weer gewoon zwarte cijfers zal schrijven.

Acer was in 2009 de tweede computerfabrikant ter wereld, achter HP. Inmiddels zijn de kaarten anders geschud en is Acer op dit moment de vierde fabrikant. De eerste plek is recent ingenomen door Lenovo, gevolgd door HP, dan Dell en dan pas Acer.

Wong heeft in het interview laten weten dat behalve zwarte cijfers en dus winst, het bedrijf de afgelopen twee jaar ook flink heeft geïnvesteerd in de ontwikkeling van nieuwe producten. Waarbij Acer vooral de focus gelegd heeft op laptops, tablets en smartphones. Acer verwacht 57 miljoen dollar winst te gaan maken in 2013. Dat is nog niet enorm veel voor een bedrijf als Acer, maar een stuk beter dan verlies draaien.

Techzine reviewt met grote regelmaat producten van Acer en ook wij zien dat Acer flinke stappen heeft gemaakt in de drie productgroepen. Recent bijvoorbeeld de Acer Liquid E2, die redelijk positief werd getest.