1 min

Met Microsoft’s overname van Nokia zwellen de geruchten aan dat Stephen Elop, CEO van Nokia, het stokje over zal nemen van Steve Ballmer als topman van Microsoft. Steve Ballmer ontkent noch bevestigt het gerucht.

Vooralsnog geeft Steve Ballmer aan dat er zowel intern als extern wordt gezocht naar een nieuwe CEO die over maximaal 12 maanden zijn werk overneemt. Het feit dat Stephen Elop door de overname van Nokia ineens een interne partij is geworden, verandert hier volgens hem niks aan.

Ballmer geeft aan dat de overname van Nokia intern al in kannen en kruiken was voordat hij publiekelijk aangaf te stoppen als CEO van Microsoft. De acties die de raad van bestuur van Microsoft onderneemt om een opvolger te kiezen staan hier geheel los van, volgens de topman. Steve Ballmer benadrukt dat het overnemen van Nokia gedaan is om sneller te kunnen innoveren in soft- en hardware, om zo een groter marktaandeel te kunnen krijgen.

Investeerders reageren verdeeld op de overname van Nokia. De aandelen van Nokia staan maar liefst 37,5 procent in de plus, terwijl Microsoft 4,5 procent in de min staat op het moment van schrijven.