2min

Tags in dit artikel

, ,

Met het recentelijk bekend worden van de overname van de hardware-afdeling van het Finse Nokia door softwaregigant Microsoft en het komende aftreden van Steve Ballmer als topman, komen er steeds meer geruchten op gang over verdere wijzigingen die Microsoft mogelijk wil doorvoeren.

Vorige maand werd al bekendgemaakt dat Steve Ballmer, huidig topman van softwaregigant Microsoft, het stokje binnen 12 maanden zal overdragen aan een tot nu toe onbekende opvolger. Een naam die vaak opduikt als kandidaat is Nokia-topman Stephen Elop.

Begin deze week kwam daar bovenop dat de hardware-afdeling van het Finse Nokia voor een bedrag van 5,4 miljard euro zal worden overgenomen, mits goedgekeurd door verscheidene instanties. Het besluit tot de overname kwam op gang nadat beide partijen inzagen dat de onderlinge samenwerking, die al twee jaar gaande was, niet optimaal werkte.

De onderhandelingen voorafgaande aan het besluit tot overname zijn intens te noemen. Zeker 50 ontmoetingen tussen de bestuursraden van beide giganten zijn nodig geweest om uiteindelijk overeenstemming te bereiken. Gedurende de onderhandelingen, die omstreeks februari begonnen zijn, werden toepasselijke codenamen gebruikt. De deal zelf kreeg de codenaam Project Gold Medal. Microsoft en Nokia werden respectievelijk Edwin Moses en Nurmi genoemd. Beide zijn sprintkampioenen met een gouden medaille op zak.

Door bronnen van Bloomberg is er nu een geruchtenstroom ontstaan over een mogelijke interesse van Microsoft in het Canadese BlackBerry. Deze producent van smartphones heeft al kenbaar gemaakt een overname door een grote naam niet uit te sluiten. De relatief in kort tijdsbestek vastgelegde overname van Nokia door Microsoft kan erop duiden dat Microsoft binnenkort weer van zich laat horen met opnieuw groot nieuws. BlackBerry wordt in ieder geval ook na de overname van Nokia in de gaten gehouden.