Stay tuned, abonneer!

Huawei heeft geen interesse in het overnemen van (gedeeltes van) BlackBerry. Dat maakt Chen Lifang, bestuurslid van Huawei, duidelijk tegenover Reuters. "We willen graag van eigen kracht uitgaan."

Na een intern onderzoek van BlackBerry heeft het bedrijf besloten te trachten om minimaal enkele onderdelen van het bedrijf te verkopen, of zelfs alles. Nu blijkt dus dat BlackBerry niet hoeft te rekenen op enige interesse vanuit het Chinese bedrijf Huawei, wat een concurrent is van de Canadezen.

Op zich is het niet verwonderlijk dat Huawei niet direct interesse heeft in het overnemen van de bedrijfsonderdelen. Huawei is een succesvol bedrijf dat zichzelf mag zien als de op twee na grootste producent van smartphones (qua volume) wereldwijd achter Samsung en Apple. Deze marktpositie heeft het bedrijf weten te behalen door gebruik te maken van Google’s besturingssysteem Android. Er is voor Huawei dus geen directe reden om (onderdelen van) Blackberry over te nemen, omdat het waarschijnlijk niet verstandig is om BlackBerry 10 als besturingssysteem te gaan gebruiken. Ondanks verwoede pogingen van het Canadese BlackBerry is het bedrijf met BlackBerry 10 de derde plek op de smartphonemarkt verloren aan Windows Phone.

Lifang zegt dan ook, "We hebben goede voortgang gemaakt in het fabriceren van mobiele telefoons." Huawei waagt zich dus niet aan de overname van BlackBerry.