Lot van Nokia Music-abonnees nog onbekend

Nokia Music+ is een service waarmee eigenaren van een Nokia’s Lumia-smartphones voor een zeer gering bedrag per maand liedjes kunnen downloaden uit de database van het Finse bedrijf. Microsoft heeft een soortgelijke dienst genaamd Xbox Music, die een stuk prijziger is. Nokia Music+ zal in handen van Microsoft komen en er heerst onduidelijkheid over het lot van Nokia’s abonnees.

Vorig jaar kwam Nokia met de Nokia Music-service. Met deze service is het voor mensen met een Nokia Lumia-telefoon mogelijk om legaal muziek te streamen uit de database van Nokia. Nu een overname van Nokia door Microsoft gepland staat, is het maar de vraag wat er met de service van Nokia gaat gebeuren. Want waar Nokia’s klanten maar 3,99 euro per maand betalen voor alle muziek die ze willen luisteren, betaalt men bij Xbox Music 9,99 euro per maand.

Na navraag reageerde een woordvoerder van Microsoft als volgt: "Nokia Music is onderdeel van het Smart Devices-afdeling die is overgenomen en is hiermee ook deel van de overname. De service zal in de nabije toekomst hetzelfde blijven omdat de aankondiging van de overeenkomst (van Microsoft’s overname) pas afgelopen dinsdag is gedaan. De overname is naar verwachting pas in het eerste kwartaal van 2014 rond. Naarmate het afronden van de overname dichterbij komt, zullen wij meer informatie kunnen geven over toekomstige plannen."

Na de overname is er zeker een goede kans aanwezig dat de service van Nokia stopgezet wordt. Dit zal dan gaan betekenen dat mensen die gebruik maken van een Nokia Lumia de goedkope service kwijt zullen raken. Zodra er meer informatie voor handen is zullen wij hier meer over vermelden.