1 min

Na afgelopen weekend een recordaantal nieuwe iPhones verkocht te hebben, past Apple de verwachtte omzet voor het vierde kwartaal van 2013 aan. Aandeelhouders reageren zeer positief.

Afgelopen weekend bleken er veel consumenten een grote interesse te hebben in de nieuwe iPhone-toestellen. Er werden volgens Apple in het eerste weekend in totaal 9 miljoen exemplaren van de iPhone 5C en iPhone 5S verkocht.

Naar aanleiding van deze goede verkopen past Apple de verwachtte omzet voor het vierde kwartaal van 2013 aan. Eerder schatte het bedrijf de omzet voor het vierde kwartaal op 34 tot 37 miljard dollar. Nu geeft het bedrijf aan dat verwacht wordt dat de omzet dichter bij de 37 miljard zal zitten. Aandeelhouders reageerden verheugd, op het moment van schrijven staat Apple’s aandeelkoers vier procent in de plus.

Voor de verkoop van de nieuwe iPhones stonden afgelopen weekend veel mensen in de rij. Sommige mensen stonden zelfs al twee weken voor de lancering voor de deuren van de winkel te wachten.

Vooralsnog is het niet bekend wanneer de nieuwe iPhone-modellen in de Benelux verkrijgbaar zullen zijn.