1 min

Ondanks recentelijke acties van investeerders van Microsoft om Bill Gates en Steve Ballmer minder invloed te geven binnen het bedrijf, maken Gates en Ballmer kans om opnieuw gekozen te worden voor het bestuur van de softwaregigant.

Recentelijk hebben enkele grote investeerders van Microsoft geprobeerd om de invloed van de Gates en Ballmer binnen Microsoft te verkleinen. Volgens deze investeerders heeft het bedrijf nieuw leiderschap nodig om te kunnen concurreren met Google en Apple op de mobiele markt.

Drie van de twintig grootste investeerders van Microsoft hebben gelobbyd bij het bestuur van Microsoft om Bill Gates te dwingen om af te treden als bestuurslid. Volgens deze investeerders staat de mede-oprichter van Microsoft fundamentele veranderingen in de bedrijfsvoering in de weg.

Op dit moment lijkt het echter heel aannemelijk dat zowel Ballmer als Gates herkozen zullen worden als lid van het bestuur. Dit zou moeten gebeuren bij een stemming onder aandeelhouders, tijdens de jaarlijkse vergadering op 19 november.

Op dit moment is er nog geen opvolger van Ballmer bekend. De topman gaf in augustus aan binnen 12 maanden ontslag te nemen als CEO van Microsoft en met pensioen te gaan. Zolang er nog geen opvolger is gekozen door het bestuur, zal Ballmer zijn werkzaamheden voor het bedrijf voortzetten.

Microsoft heeft nog niet bekend gemaakt of Ballmer na zijn terugtreden in het bestuur actief zal blijven. De topman heeft tijdens een interview met een Wall Street-analist wel aangegeven een grote investeerder in Microsoft te willen blijven.