1 min

Volgens DigiTimes zijn smartphonefabrikanten aan het twijfelen geslagen of mini-varianten van hun topmodellen in de toekomst nog de moeite waard zijn. Volgens bronnen uit de productieketen zou de vraag naar de kleinere toestellen tegenvallen.

Samsung kwam als eerst met een mini-variant van zijn topmodel, destijds ging het om de Galaxy S III. Later volgde ook HTC met de HTC One mini, Samsung zelf bracht ook de Galaxy S4 mini op de markt. Sony kondigde vannacht bovendien de Sony Xperia Z1 Mini aan.

Nadat Samsung reeds het tweede model op de markt heeft gebracht, heeft het al een redelijk goed beeld van de prestaties van de kleinere modellen. Volgens de productieketen zijn de verkopen tegengevallen, dat zou mede komen door de tegenvallende prestaties van de Galaxy S4, volgens de bronnen. Ook zijn de mid-range toestellen voor de consument vaak interessanter gebleken. Ook de verkoop van de HTC One mini viel tegen, die telefoon had ook last van productieproblemen.

Sony’s Xperia Z1 Mini moet nog op de markt komen. Hoe dat toestel qua verkoop zal presteren is op dit moment niet te voorspellen. Wel is het zo dat dit toestel -in tegenstelling tot die van Samsung en HTC- over zo goed als dezelfde specificaties beschikt als Sony’s topmodel.