1 min

Tags in dit artikel

, ,

Dat advies zo nu en dan ook ongevraagd kan worden verstrekt, bewijst Apple’s voormalig CEO John Sculley. Zo adviseert hij Apple om niet alleen kleine bedrijven over te nemen, maar ook te kijken wat het overnemen van grotere spelers op de markt voor Apple te bieden heeft.

John Sculley was werkzaam als CEO voor het Amerikaanse technologiebedrijf Apple in de periode van 1983 tot en met 1993. In een afgelopen vrijdag verschenen interview dat hij gaf met de BBC komt hij met strategisch advies voor de huidige topmensen van het bedrijf.

In het interview geeft Sculley aan dat Apple in het verleden nogal eens kleine bedrijven overnam, welke vaak kennis bezaten over een technologie die voor Apple interessant was. Gezien de enorme hoeveelheid financiële middelen waarover het technologiebedrijf momenteel beschikt, zou Apple deze volgens Sculley hiervoor moeten aanwenden om ook grotere bedrijven in te lijven.

Enkele voorbeelden van relatief kleine bedrijven die Apple overnam zijn Siri, AlgoTrim en Cue. Sculley vraagt zich af welke kansen Apple zou benutten wanneer het bijvoorbeeld eBay zou overnemen. Hiermee zou namelijk automatisch ook het populaire online betalingssysteem PayPal worden overgenomen. De technologie van Apple’s Passbook in combinatie met de vingerafdrukherkenning zou voor ongekende mogelijkheden kunnen zorgen, wanneer deze zouden worden geïntegreerd in eBay en PayPal.