1 min

Apple heeft bekendgemaakt dat Angela Ahrendts vanaf de komende lente aan de slag gaat bij het Amerikaanse bedrijf. Ahrendts is de huidige CEO van het kledingmerk Burberry en krijgt de leiding over de Apple Stores, zowel online als offline.

Ahrendts geeft in een persbericht van Apple aan dat ze vereerd is om bij Apple aan de slag te mogen gaan in een nieuwe positie. De positie van leidinggevende bij de Apple Stores werd nog niet eerder ingevuld, het is dus niet zo dat er ook iemand moet vertrekken om plaats te maken voor Ahrendts. Sinds 2006 is Ahrendts CEO bij Burberry, haar werk wordt over het algemeen gezien als een succes omdat Burberry bij haar aanstelling nog het gevaar liep om in verval te geraken.

Tim Cook, de CEO van Apple, geeft aan verheugd te zijn met de komst van Ahrendts. "Zij deelt onze waarden en focus op innovatie. Daarnaast heeft ze ook veel aandacht voor de gebruikservaring bij producten. Ze heeft al laten zien dat ze een buitengewone leider is en heeft een beproefd verleden achter zich."

Bij Apple zal Ahrendts de leiding krijgen over de strategie, uitbreiding en exploitatie van de Apple Stores. Ook zal ze toetreden tot het managementteam van Apple en direct rapporteren aan Tim Cook.