1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Liberty Global heeft een bod gedaan op internetprovider Ziggo. Het bod was volgens Ziggo echter niet voldoende en daarom is het afgewezen. Het is onzeker of Liberty Global een hoger bod zal uitbrengen op Ziggo.

Het bod op Ziggo is een voorlopig overnamebod. Liberty Global heeft het bod wereldkundig gemaakt vanwege "recente speculatie in de markt", om onzekerheid uit de lucht te nemen. Het bod werd door Ziggo echter afgewezen omdat het niet hoog genoeg was. Hoe hoog het bod was is echter niet bekendgemaakt door de betrokken partijen.

Er gaan al lange tijd geluiden over een eventuele overname van Ziggo door Liberty Global, dat ook al kabelaar UPC in handen heeft. Op dit moment beschikt Liberty Global al over een gedeelte van de aandelen in Ziggo, maar voor zover bekend is dat niet boven de 30 procent wat Liberty Global zou verplichten om een bod op de overige aandelen te doen.

Een overname van Ziggo zou geen discussie over een monopoliepositie ontketenen. Ziggo en UPC opereren in verschillende regio’s waardoor het aantal aanbieders per regio niet zal veranderen.