1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Het Chinese Lenovo heeft kwartaalcijfers van de derde periode van 2013 bekendgemaakt. In dit kwartaal is het Lenovo gelukt om de winst te vergroten, ondanks dat de PC-markt opnieuw een krimp doormaakte. De PC-markt is traditioneel gezien Lenovo’s belangrijkste sector.

Tussen juli en september draaide Lenovo een omzet van 9,8 miljard dollar, omgerekend is dat 7,2 miljard euro. De winst bedroeg 220 miljoen dollar, omgerekend 148 miljoen euro. Met deze cijfers groeiden de omzet en winst in een jaar tijd met respectievelijk 13 en 36 procent.

Per seconde verkoopt Lenovo vier apparaten en dat is voor het bedrijf een nieuw record. In totaal werden er in het derde kwartaal van 2013 ongeveer 29 miljoen producten verkocht.

Lenovo is vooral een fabrikant van computers, maar moet zijn heil nu in andere sectoren zoeken omdat deze markt steeds verder krimpt. In het afgelopen kwartaal kwam 51 procent van de omzet uit de PC-markt. Het marktaandeel van Lenovo bedraagt in PC-markt 17,7 procent

De afdeling die zich bezighoudt met Smart TV’s, smartphones en tablets was goed voor 15 procent van de omzet en dat is een stijging van meer dan 100 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Vooral in de markt voor tablets werden grote stappen gezet, er werden viermaal zoveel tablets verkocht als een jaar geleden. Naar eigen zeggen heeft Lenovo een aandeel van 4,8 procent op mondiaal niveau.