1 min

HP en Google hebben winkeliers gevraagd om te stoppen met de verkoop van de HP Chromebook 11 vanwege problemen met de oplader van het apparaat. Mensen die de Chromebook 11 al in bezit hebben, kunnen een andere oplader gebruiken.

Zowel Google als HP geven aan dat ze de verkoop van de HP Chromebook 11 tijdelijk stopzetten, nadat een klein aantal gebruikers aangaven dat de oplader die meegeleverd wordt beschadigde, doordat deze te warm werd tijdens het gebruik.

De bedrijven werken nu samen met de Consumer Product Safety Commission om de volgende stappen te bepalen. Tot die tijd wordt gebruikers van de laptop aangeraden om de oplader die bij het apparaat wordt geleverd niet te gebruiken.

Totdat er een oplossing is gevonden kunnen gebruikers van de laptop een andere micro USB-lader gebruiken die goedgekeurd is door Underwriters Laboratories. Hierbij kan gedacht worden aan de gemiddelde lader van een tablet of smartphone. Google en HP bieden in een verklaring excuses aan voor het ongemak.

De verklaring kwam nadat Website The Verge opmerkte dat de HP Chromebook 11 niet meer te koop was via de website van Amazon en Best Buy. Later werd de HP Chromebook 11 helemaal verwijderd van de website van Best Buy. Blijkbaar gebeurde dit nadat Google en HP een interne memo hadden gestuurd met de mededeling dat de winkel moest stoppen met het verkopen van de laptop.