1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De aanval van Microsoft op Google’s Chromebooks is voorlopig nog niet ten einde. De Scroogled-campagne is wederom uitgebreid met een filmpje waarin de Chromebook wordt zwartgemaakt.

Eind vorige maand begon Microsoft haar Scroogled-campagne te richten op de Chromebooks van Google met daarop het besturingssysteem Chrome OS (review). Middels deze campagne wil Microsoft laten zien dat haar producten het beste zijn, waarbij de producten van Google het onderspit moeten delven.

In het meest recente marketingfilmpje worden zogenaamde argeloze voorbijgangers gevraagd welke functies zij graag zien in een laptop. Hierbij worden door de acteurs uiteraard allerlei functionaliteiten genoemd waar Google’s Chromebook niet over beschikt.

Hierbij worden onder andere Illustrator, Photoshop, PowerPoint en Word als voorbeeld aangehaald van software die niet op de Chromebook kan worden geïnstalleerd, maar wel op een Windows-laptop van Microsoft. Uiteindelijk wordt de laptop van Microsoft bestempeld als apparaat dat je wél overal voor kan gebruiken.