1 min

De fabrikant Samsung heeft volgens Zuid-Koreaanse media de verwachte verkoopcijfers van haar smartphones voor het komende jaar naar beneden bijgesteld. Hiermee worden eerdere geruchten die wezen op een verandering in de strategie van Samsung bevestigd.

Begin vorige maand werd gemeld dat Samsung het komende jaar zo’n 360 miljoen smartphones verwachtte te verkopen. Hiervan zou 35 procent in de hogere prijscategorie vallen en daarmee 65 procent logischerwijs vanuit de overige categorieën. Dit zou een verschuiving naar een focus op goedkopere smartphones betekenen. Gedurende het huidige jaar mikt Samsung overigens op de verkoop van 290 miljoen smartphones.

Het Zuid-Koreaanse ETNews berichtte dat Samsung de verwachte verkoopcijfers voor komend jaar naar beneden heeft bijgesteld, naar een totaalaantal van 330 miljoen smartphones. Deze wijziging bevestigt eerdere geluiden die aangeven dat de Zuid-Koreaanse fabrikant haar strategie wil wijzigen. Samsung zou naar verluidt de pijlen meer willen richten op deze categorie smartphones, maar ook tablets.

Op de tekentafels bij Samsung zouden ontwikkelaars reeds werken aan een nieuwe generatie tablets die voorzien zijn van een flexibel scherm. Ook wat schermgrootte betreft zou de fabrikant onontgonnen terrein betreden. Zo gaan er geruchten dat er in de nabije toekomst een Samsung-tablet zal verschijnen met een schermdiagonaal van 12,2 inch.