1 min

Tags in dit artikel

, ,

Samsung werkt samen met het Zuid-Koreaanse ministerie van defensie om onder de soldaten software-ingenieurs te rekruteren. Deze soldaten worden aan een trainingsprogramma onderworpen, om vervolgens de besten te kunnen selecteren.

Het Zuid-Koreaanse ministerie van Defensie werkt met Samsung samen om ervoor te zorgen dat soldaten die klaar zijn met de verplichte militaire dienst een baan krijgen bij het Koreaanse concern. Dit blijkt uit een rapport van The Wall Street Journal.

Het leger selecteert 150 soldaten als aangeraden software-ingenieurs voor de elektronicafabrikant. Vervolgens selecteert Samsung 100 van de overgebleven kandidaten. Deze zullen tijdens een training van vier maanden alles leren over onder andere programmeren. Op dit moment hebben de soldaten nog geen garantie op een baan. Samsung heeft niet bekendgemaakt hoeveel werknemers het bedrijf verwacht aan te nemen.

Een woordvoerder van het Zuid-Koreaanse ministerie van Defensie gaf aan dat dit pas de eerste partnerschap is die is opgezet. Later moeten andere bedrijven dezelfde mogelijkheden krijgen als Samsung nu krijgt. Hierdoor zullen minder veteranen werkeloos thuis hoeven te zitten na hun diensttijd.