1 min

Het sociale netwerk Facebook is volgens TechCrunch in gesprek met Titan Aerospace, een bedrijf dat zich toelegt op de ontwikkeling van drones die op grote hoogte kunnen functioneren. Deze drones zou Facebook willen gebruiken voor plannen om wereldwijd internet aan te bieden.

De drones van Titan Aerospace zijn voorzien van zonnecellen die voor voldoende energievoorziening zorgen om de apparaten zo’n vijf jaar in de ruimte te houden. Deze drones zouden voor Facebook een prima uitkomst zijn om op treffende wijze wereldwijd internet aan te bieden. Momenteel hebben nog zo’n 5 miljard mensen geen toegang tot het web.

Facebook wil ongeveer 11.000 drones inzetten boven internet-loze delen van de wereld. Het begin wordt gemaakt in het continent Afrika. Het model waarin Facebook het meeste interesse heeft is de Solara 60, deze drone kan jarenlang op ongeveer 20 kilometer hoogte verblijven en kan meer dan 100 kilo aan vracht vervoeren.

De overname zou financieel gezien geen grote impact hebben op Facebook’s bankrekening. Waar het sociale netwerk in februari nog bekendmaakte dat WhatsApp voor vele miljarden werd ingelijfd, wordt de overname van Titan Aerospace op slechts 60 miljoen dollar geschat.