1 min

Tags in dit artikel

, ,

Apple heeft volgens Reuters problemen met de productie van een phabletversie van de iPhone 6. De grotere iPhone zou daardoor pas maanden na de reguliere iPhone 6 op de markt komen.

Er gaan al lange tijd geruchten dat Apple werkt aan iPhones met grotere schermen. De iPhone 6 zou met een schermgrootte van 4,7 en 5,5 – 5,7 inch op de markt komen. Die grotere variant levert echter problemen op bij de productie en de lanceerdatum is daarom in gevaar. De schermen worden volgens Reuters’ bronnen geproduceerd door Japan Display, LG en Sharp.

Volgens bronnen van Reuters lukt het de fabrikanten niet om de in-cell techniek op een treffende manier in het scherm te integreren. Dankzij deze technologie worden schermen dunner, omdat de aanraakgevoelige laag in het LCD-paneel wordt geïntegreerd in plaats van dat deze laag er bovenop wordt gelegd. Dit komt overeen met beweringen van Nikkei.

De massaproductie van het scherm van 4,7 inch zal binnenkort van start gaan, terwijl het grotere scherm pas later volgt. Indien nodig zal Apple ervoor kunnen kiezen om de aanraakgevoelige laag alsnog bovenop het scherm te leggen. Daardoor wordt de phablet een fractie dikker.

De iPhone 6 wordt verwacht rond september, de grotere iPhone -die mogelijk een andere naam draagt- zal enkele maanden later lanceren en daarmee mist Apple dus waarschijnlijk de feestdagen.