1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De rechtszaak tussen Apple en Samsung is weer in volle gang. Gisteren vond de eerste hoorzitting plaats en Apple deed opnieuw uit de doeken waarom het bedrijf zo geagiteerd is door de Koreaanse concurrent. De rechtszaak draait om slechts vijf geschonden patenten, maar volgens Apple hadden het er tientallen kunnen zijn.

Eerder deze week bleek dat Apple in deze rechtszaak van Samsung een schadevergoeding van 2 miljard dollar eist, alsook een verkoopverbod op diens producten. Apple benadrukte opnieuw dat het een levensgroot risico nam met de lancering van de iPhone, maar daarmee de technologiewereld geheel veranderd heeft. Samsung liep er volgens Apple vervolgens de kantjes vanaf door veel vondsten van Apple te kopiëren en daar flink aan te verdienen.

Apple had veel meer patenten aan de rechtszaak kunnen toevoegen, maar heeft dat niet gedaan om de omvang van de rechtszaak binnen de perken te houden. "Samsung kopieerde vele functies, maar er zijn grenzen in wat we tijdens een rechtszaak kunnen bereiken," zegt Apple’s advocaat Harold McElhinny. "In een rechtszaak kan je geen 50 patenten behandelen." Apple heeft daarom een keuze gemaakt, Samsung zou op deze patenten sinds augustus 2011 met 37 miljoen telefoons inbreuk hebben gemaakt.

Apple heeft in zijn openingsrede ook aangegeven dat de rechtszaak geen aanval op Google is, omdat de zoekgigant geen smartphones verkoopt.

De rechtszaak zal nog de hele maand voort denderen, een uitspraak wordt pas later verwacht.