1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Microsoft heeft bekendgemaakt dat ontwikkelaars in de toekomst applicaties kunnen maken die op elk Windows-platform kunnen draaien, van smartphones en tablets tot spelcomputers, laptops en desktops.

Ontwikkelaars krijgen de mogelijkheid om één applicatie te maken die op alle verschillende Windows-platformen voor consumenten kunnen draaien. Volgens Microsoft wordt het voor ontwikkelaars eenvoudig om deze benadering te gebruiken omdat veel code opnieuw gebruikt kan worden.

De applicatie kan aan de hand van de schermgrootte en de aan of afwezigheid van een touchscreen worden vormgegeven. Een applicatie voor een smartphone kan in dezelfde layout bijvoorbeeld niet altijd praktisch in gebruik zijn op het scherm van een desktopsysteem. In het geval van de Xbox One kan ook gebruik worden gemaakt van besturing via Kinect.

Niet alleen ontwikkelaars, maar ook gebruikers zullen profiteren van de universele apps omdat ze de software op verschillende platformen kunnen gebruiken. Via de cloud wordt alle data bovendien gesynchroniseerd. Wel is het zo dat ontwikkelaars de keuze kunnen krijgen om gebruikers per platform apart te laten betalen.