1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De gemiddelde Nederlandse burger omarmt het internet steeds meer, dat blijkt uit nieuwe gegevens van CBS. De vaardigheden van Belgen en Nederlanders zijn bovengemiddeld goed in verhouding tot het gemiddelde in Europa.

Nederlanders maken vooral gebruik van zoekmachines, maar versturen ook veelvuldig e-mails. Vooral het bellen via internet heeft in vergelijking met 2010 een flinke opmars gemaakt. In 2010 zei 31 procent gebruik te maken van dergelijke diensten, in 2013 was dat 46 procent. Alleen het ontwerpen van webpagina’s zag een kleine daling.

Links: vaardigheden 16 tot 75 jaar, rechts: vaardigheden 65 tot 75 jaar

Nederlanders tussen de 65 en 75 jaar oud zijn in vergelijking met vier jaar geleden stukken behendiger geworden. Onder hen was in 2013 maar liefst 75 procent op het internet te vinden, dat was in 2010 nog 57 procent. Zij maken voornamelijk gebruik van zoekmachines en e-maildiensten.

"Nederlandse bevolking behendiger"

In vergelijking met de gemiddelde Europese burger is de Nederlandse bevolking naar eigen zeggen wat handiger, dat is in onderstaande grafiek te zien. Ook in Denemarken, Zweden en Finland zijn de vaardigheden goed, in België presteert men eveneens boven het gemiddelde.