1 min

Tags in dit artikel

,

Chang Dang-hoon is niet langer het hoofd van Samsung’s ontwerpafdeling voor mobiele apparaten. Het aftreden zou te maken hebben met kritiek op het ontwerp van de Samsung Galaxy S5. Lee Min-hyouk zal de taak als hoofdontwerper op zich nemen.

Samsung kondigt jaarlijks tientallen nieuwe smartphones aan en qua ontwerp is er vrijwel altijd één verbindende factor aanwezig: de behuizing is gemaakt van plastic. Dat levert het Koreaanse bedrijf steeds meer kritiek op, maar Samsung volhardt in dit standpunt, want ook de behuizing van de Galaxy S5 (review) bestaat volledig uit plastic.

Dat leverde ’s werelds grootste producent van smartphones wederom commentaar op. Recensenten van vooraanstaande media vinden de plastic behuizing goedkoop ogen, de achterkant van de goudkleurige Galaxy S5 wordt vergeleken met een pleister. De kritiek zou hoofdontwerper Chang Dang-hoon ertoe hebben bewogen om het veld te ruimen.

Apple maakt sinds de iPhone 4 uit 2010 gebruik van metalen behuizingen, De vlaggenschepen van HTC en Sony zijn sinds vorig jaar voorzien van metalen behuizingen.

Samsung heeft het vertrek van de hoofdontwerper bevestigd, maar gaat niet in op de toedracht.