1 min

Tags in dit artikel

,

De Amerikaanse geheime dienst heeft de wens om een monitoringsysteem te ontwikkelen dat sarcasme begrijpt. Huidige geautomatiseerde systemen kunnen sarcasme niet of nauwelijks onderscheiden en markeren bijvoorbeeld een sarcastische tweet dan al snel als gevaarlijk.

"Ik blaas het vliegveld op als die sneeuw niet snel wordt geruimd", tweette de Britse Paul Chambers die zat te wachten op zijn vlucht. Zijn tweet werd door een geautomatiseerd systeem opgepikt en al snel werd Chambers ingerekend en beschuldigd van het uiten van een terroristische bedreiging. Hoewel hij een rechtszaak rondom deze gebeurtenis uiteindelijk won, verloor hij wel zijn baan.

In een verzoek aan ontwikkelaars vraagt de Secret Service om een systeem dat onder andere overweg kan met dit soort sarcastische uitingen. Ook moet het systeem compatibel zijn met Internet Explorer 8 en grote datastromen kunnen behandelen en visueel representeren.

Ed Donovan, woordvoerder van de geheime dienst, geeft aan: "Ons doel is om sociale media automatisch live te monitoren. De mogelijkheid om sarcasme en valse positieven vast te stellen is één van de vele dingen die we wensen."