1 min

Tags in dit artikel

Het bedrijf Mark One heeft een slimme beker ontwikkeld die kan waarnemen wat voor vloeistof erin zit en informatie daarover kan doorsturen naar een app. De Vessyl, zoals de beker heet, verbindt via Bluetooth 4.0 met een gekoppeld apparaat zoals een smartphone.

De Vessyl is in staat om -indien gevuld- de inhoud te meten en op basis van de uitkomst te bepalen wat erin zit. De beker herkent bijvoorbeeld dranken zoals appelsap, koffie, thee en water. In sommige gevallen is de beker zelfs in staat te bepalen van welk merk de drank afkomstig is.

De meting wordt vervolgens doorgestuurd naar een gekoppeld apparaat, dat de gegevens kan opslaan om bijvoorbeeld een overzicht van bestanddelen te maken. De gemeten data zou in theorie ook weer gedeeld kunnen worden met apps zoals Argus en Fitbit waarin je nu handmatig kan aangeven wat je drinkt.

Vessyl beschikt over een waterdichte dop, waardoor de fles makkelijk mee kan worden genomen en de hele dag gebruikt kan worden voor het nuttigen van drinken. De accu gaat vijf tot zeven dagen mee op een lading en kan draadloos opgeladen worden.

De fysieke verkoop van Vessyl moet begin 2015 beginnen, de adviesprijs bedraagt in de Verenigde Staten 199,99. Online is Vessyl voor geïnteresseerden voor 99,99 dollar voor te bestellen.