1 min

BlackBerry heeft deze week BlackBerry Messenger Protected gelanceerd. Deze zakelijke dienst is een extra zwaar beveiligde variant van BlackBerry Messenger.

Voor elk verzonden bericht maakt BlackBerry gebruik van een verschillende sleutel voor de beveiliging ervan. Op die manier wordt de communicatie extra goed beveiligd, het betekent ook dat een gekraakte sleutel inzicht in een klein deel van de totale communicatie geeft.

Gebruikers kunnen tevens zelf een sleutel kiezen en met elkaar uitwisselen. De communicatie verloopt overigens gewoon via de normale BlackBerry Messenger-applicatie. Dat zorgt ervoor dat de beveiligde communicatie gewoon synchroon kan lopen aan communicatie met vrienden en familie.

BlackBerry Messenger Protected is onderdeel van de eBBM Suite, wat een pakket met diensten en toepassingen voor bedrijven is. BBM Protected kan alleen gebruikt worden door zakelijke gebruikers omdat de communicatie via een BlackBerry Enterprise Server moet verlopen.

Momenteel wordt BlackBerry Messenger Protected alleen ondersteund door BlackBerry OS 6 en nieuwere versies van het eigen besturingssysteem. BlackBerry biedt ook apps voor Android en iOS, deze zullen op een later moment ook ondersteuning krijgen.